Matrica, etikett, fólia nyomtatás

Az egészen kis méretű (akár 1-2cm-es) etikettektől kezdve az egész nagy méretű (több méteres) matricák, dekorációk készítését is el tudjuk vállalni. Gépparkunk lehetővé teszi, hogy mind a két véglet esetén akár kisebb, akár nagyobb mennyiség esetén is gazdaságos megoldást tudjunk biztosítani.

Milyen anyagokra lehet nyomtatni?

  • Papír alapú matrica: Ez az egyik leggyakoribb matrica alapanyag. Egy vékony szilikon hordozó rétegen van a papírból készült matrica nyomat. Ezzel a típusú matricával lehet a legtöbb helyen találkozni. Ideális olyan esetekben, amikor promóciós céllal kell, rövid időtartamra, vagy beltérre matricát készíteni. (Például: egy esemény papírpoharainak logózására)
  • Öntapadós PVC (vinyl) fólia (matt/fényes): Elérhető belőle matt és fényes verzió is. Lehetséges habosított PVC-re, plexire kasírozva megrendelni, így már egy tartással rendelkező táblát adunk át, de csak a matrica fóliát is átadhatjuk, ebben az esetben akár közvetlenül üvegre, műanyagra, fémre is felkasírozható. Legtöbbször üzlet-, irodadekoráció szokott lenni a felhasználási terület. Mivel maga a matrica műanyagból készült, ezért az időjárással szemben sokkal ellenállóbb. (Főleg, ha laminálva is van.)
  • One Way Vision Fólia: Rendkívül különleges és újszerű megoldás, nagyon jó olyan helyekre, ahol az a cél, hogy egyik irányba át lehessen látni az üvegen, de a másik irányba ne. Ilyet lehet látni a villamosok és a metrók ablakán. Nagyon ötletes és hasznos megjelenési forma. Olyan helyekre ideális, ahol fontos hogy az üzletbe be tudjon jutni kívülről fény, de kívülről ne lehessen belátni, vagy az ablakokon legyen grafika. Annak ellenére, hogy a fólia lyukacsos, egy méter távolságból ez már egyáltalán nem érzékelhető.
  • Laminálás: A legtöbb nyomtatható média laminálható is. Ez megvédi a nyomatot a külső behatásoktól, extra tartósságot biztosít. Ha UV lamináló fóliával van bevonva a nyomat, akkor pedig a nap UV sugarai sem szívják ki a nyomat színeit. Nagyon előnyös olyan helyekre, ahol sokáig és hosszan éri a nap a nyomtatott felületet. A latex nyomtatás előnye, hogy laminálás nélkül is karcálló a nyomat, ezért mi akkor javasoljuk a laminálást, ha hosszú ideig kell napon lennie majd a nyomatnak, vagy extra kopásállóságra van szükség. (Például: laptop matrica)
  • Formariccelés: Ha nem téglalap alakú matricát szeretnél rendelni, akkor a nyomtatás után plotterrel történő riccelést is tudunk készíteni, amivel a matrica felső rétegét vágjuk csak át, a hordozót nem. Ez után hagyhatjuk íven a matricákat, vagy fel is vághatjuk őket darabra, annak megfelelően, hogy mi velük kapcsolatban az igény.

Milyen minőségűek a nyomatok?

A nyomatok minősége két dologtól függ:

Attól, hogy az adott nyomtatás milyen minőséget igényel.

Nem szükséges mindent a lehető legjobb minőségben kinyomtatni. Például, egy 5m x 3m-es óriásplakátot, amit az emberek kb 5-10m-ről fognak nézni, felesleges olyan minőségben kinyomtatni, mint egy falinaptárat, amit lehet, hogy akár fél méterről is megnéznek. Az emberi szem felbontóképessége nem indokolja, hogy a távolról nézett nyomatokat is ugyanolyan felbontással készítsük el. De ha nem hiszed el, akkor egyszer nézz meg egy óriásplakátot közelről. Meg fogsz lepődni:) (Alacsonyabb felbontással gyorsabban lehet nyomtatni, valamint kevesebb festéket is igényel, ezért környezetkímélőbb és gazdaságosabb megoldás is.)

Attól, hogy milyen minőségű anyagot kapunk a nyomtatáshoz.

Rossz felbontású képből mi sem tudunk jó minőségűt készíteni. Két lehetséges utat lehet ilyenkor bejárni, amik jó eredményre szoktak vezetni az ilyen esetekben:
1.) Fix nyomtatási méret esetén kérjük, hogy lehető legjobb minőségű anyagot küldjétek el nekünk.
2.) Fix grafikai anyag esetén elmondjuk, hogy az adott grafikát maximum mekkora méretben érdemes kinyomtatni.

A felbontás gyakorlati maximuma: 1200 DPI. Ez már kiváló fotó minőségnek felel meg, akkor is látványos és részletgazdag képet jelent, ha közelről nézik, ezzel a felbontással nyomtatjuk a legtöbb munkánkat.

Mennyi idő alatt készülnek el?

Kis és nagyformátumú nyomtatóinknak is előnye, hogy a nyomtatóból kijövő anyagoknak nem kell száradniuk, rögtön készen vannak. Így akár – leterheltségünktől függően – akár olyat is be tudunk vállalni, hogy már a megrendelés napján elkészítjük és átadjuk az anyagot. Természetesen nagyobb volumenű, vagy egyéb nyomdai eljárást is igénylő megrendelések esetén érdemes tájékozódni az elkészítési időről, illetve ha fix határidő van, akkor arról is meg tudjuk mondani, hogy el tudunk-e addigra készülni a munkával. A kisebb munkákat a legtöbbször a megrendeléstől számított 1-3 munkanap alatt elkészítjük.


Üzenet küldése:

(Max 2MB)