EXTRA eljárások

A standard nyomdai termékek kiegészíthetőek, vagy feldobhatóak olyan különlegesebb kivitelezési módokkal, amik jobban felkeltik a figyelmet, vagy extra tartósságot garantálnak. Ezeket mutatjuk be ezen az oldalon.

Laminálás

A laminálás egy olyan nyomdai eljárás aminek során a nyomtatott terméket egy vékony műanyag réteggel ragasztják össze. A műanyag réteg megvédi a nyomatot a karcolásoktól, koszolódástól és akár az UV sugárzástól is. A laminált névjegykártyák sokkal tovább maradnak igényesek, akkor is, ha zsebben töltöttek el hónapokat. Az UV laminált kültéri dekorációk sokkal hosszabb ideig őrzik meg eredeti színüket még napos körülmények között is, mint laminálás nélkül.

A legtöbb esetben van lehetőség választani matt és fényes laminálások között, attól függően hogy az adott grafikának mi áll jobban, vagy a megrendelőnek melyik tetszik jobban.

Névjegykártyánál és egyéb kisebb nyomdai termékeknél van mód peremes (vagy más néven tasakos) laminálásra is.


Különleges, kreatív kartonok

SRA3 méretben sok féle papírt tartunk, ezek közül ügyfeleink szabadon kiválaszthatják a nekik leginkább tetsző típust. Lézernyomtatónk egyik erőssége a prégelt, kreatív kartonok nyomtatása, ezért mi szeretjük ezeket is nyomtatni.

Papírminta katalógusunkban megtalálhatóak a fényes/matt fehér kartonok, színes, márványos kartonok és a különleges prégelt, texturált, újrahasznosított és csillogó kartonok is.


Lézervágás

Egyik legnagyobb erősségünk a lézervágott nyomdai termékek előállítása. Remek technológia különleges hatás eléréséhez névjegykártyák, meghívók esetén, illetve kisebb, közepes mennyiségű doboz gyártásánál is.

Lézervágással kivitelezhetőek olyan aprólékos vágások is, amik hagyományos stancolással lehetetlenek lennének.

Kis mennyiségű és kisebb méretű dobozok gyártásánál is ideális, mivel nincs szükség stancszerszámra a gyártáshoz.


Fehér szín nyomtatása

A legtöbb nyomtató csak CMYK színnel tud nyomtatni, ezért csak fehér papíron tud látványos eredményt nyújtani. A mi UV nyomtatónkban fehér festék is van, úgyhogy akár fekete papírra is tudunk fehér nyomatot létrehozni. Szívesen nyomtatunk hozott alapanyagra is, ha van lehetőségünk letesztelni a nyomtatást.


Formariccelés

Ez az eljárást azt jelenti, amikor egy hordozón lévő médiát nem teljesen vágunk át, hanem csak a felső réteget. Így az egyes matrica elemek külön-külön leszedhetőek, de maga a grafika egyben marad.


Braille írás

UV nyomtatónkkal lehetséges vakírással is jelölt táblák, névjegykártyák, vagy egyéb nyomdai termékek készítése is. Tudunk segíteni akár a szöveg előállításában is!


UV formalakkozás

Akár kis mennyiségben is tudunk ezzel a különleges eljárással exkluzív megjelenést biztosítani. A formalakk egy külön festéktartályból kerül rá a nyomatra, ami a száradást követően is átlátszó marad, de jól láthatóan máshogy törik rajta a fény, mint a papíron.